Mi is az reszponzív (alkalmazkodó) weboldal?

hétfõ január 2, 2017

 

Mi is az reszponzív (alkalmazkodó) weboldal?

 

A weboldalak világában roppant fontossá vált az a tény, hogy bárhonnan és bármilyen eszközről (laptop, telefon, tablet, TV, stb.) tudjunk internetezni. A legtöbb weboldal számára egy külön oldal mindegyik készülékre lehetetlen és értelmetlen.


Mit jelent az alkalmazkodó webdizájn?

Ez a professzionális weboldal létrehozási forma lehetővé teszi, hogy kényelmesen böngésszünk bármilyen fajta eszközről, függetlenül az operációs rendszertől, a képernyő méretétől vagy tájolásától (függőleges / vízszintes).
Gyakorlatban ez olyan speciális programozási technikák használatát igényli, melyek rugalmas elemeket, különböző méretű képeket és szkripteket egyesítenek, így határozva meg a képernyő méretét. Más szóval a weboldalnak rendelkeznie kell ezzel az reszponzív technológiával azért, hogy automatikusan tudjon alkalmazkodni bármilyen eszközhöz, amiről böngészik. Ez kiiktatja annak szükségességét, hogy külön weboldal változatokat fejlesszenek ki minden egyes készülék számára.

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimizálása érdekében sütiket használ. Továbblépve beleegyezel ezek használatába. További információ
Rendben